Associació de Xeremiers de Muro - Es Reguinyol

Es ReguinyolEs Reguinyol

Joan Morey Company

Categories: ,

Joan Morey CompanyNascut a Sant Joan a 1952.

Des de finals dels anys 70 i principis dels 80, es dedica a investigar sobre els instruments tradicionals, principalment en els aspectes d’afinació, sonoritat i emissió d’harmònics en el flabiol i el grall.

Juntament amb Antoni Artigues publica el Repertori i construcció dels instruments de la colla de xeremiers catalans a Mallorca.

La seva formació com a xeremier i flabioler rep influències de l’estil dels vells xeremiers, com a conseqüència de les seves investigacions i forma d’aprenentatge.

Des de 1980 forma part de la colla de Xeremiers de Sant Joan, amb qui col·labora a les festes del poble. Ha fet classes de xeremies, flabiol i tamborí per als alumnes del C.P. de Son Juny i a l’Escola de música de Sant Joan; i endemés, ha fet classes de Construcció i Manteniment dels instruments de la colla de xeremiers al primer curs de Música Tradicional del Conservatori Superior de Música de Palma de Mallorca.

Pel que fa al camp de la composició, ha creat una cinquantena de peces curtes per a la colla de xeremiers i ha col·laborat en la creació del Corb de Sant Joan, amb la composició de la melodia del ball.

Partitures i audio

Intèrprets: Miquel Perelló (xeremies), Rafel Moll (flabiol i tamborí)

Categoria Tradicional 2006: Ball de caparrots (PartituraAudio)

[audio:ball-de-caparrots.mp3]

Categoria Lliure creació 2006: Es cavall desbocat (PartituraAudio)

[audio:es-cavall-desbocat.mp3]

Un comentari

  1. Colcau a cavall.
    Anau al pas. Després al trot. I llavors al galop.
    Mentres, escoltau “El cavall desbocat” de’n Joan Morell.
    Meravellós.

Afegir comentaris:

Daniel G. Rotger