Associació de Xeremiers de Muro - Es Reguinyol

Es ReguinyolEs Reguinyol

Joan Florit Salas

Categories: , , ,

Joan Florit Salas

Nascut a Sencelles a 1972. El seu primer contacte amb la música tradicional fou amb l’agrupació Es Jonc de Sencelles, a partir de 1988 , amb els següents instruments: guitarra, bandúrria, llaüt i flauta dolça. En aquesta època va rebre classes d’aquest darrer instrument per part de Joan Sureda —amb qui té el primer contacte amb la colla de xeremiers— i d’ Eugeni Canyelles.

A començaments de 1994, i de manera autodidacta inicia el seu aprenentatge de xeremies, flabiol i tamborí. Endemés, durant una temporada es reuneix al Teatre de Búger amb Bernadí, Antoni Contestí, Joan Renet i Miquel Perelló per assajar.

Durant la seva trajectòria musical, ha format colla amb Antoni Contestí de Llubí i amb Guillem Morei de Vilafranca. També ha actuat de manera puntual amb Pep Rotger, Pep Toni Rubio, Tomàs Salom, Miquel Tugores, Pere Joan Martorell, Tomeu Roca, Joan Sureda, lexandre i Mateu Mulet i Joan de Sineu —dels quals ha rebut influències tant a nivell d’aprenentatge com d’estil.

A 2002 comença el Grau Superior de Música Tradicional al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears. Endemés, Joan Florit té diferents enregistraments, entre ells: Sant Joan Pelós per al disc de Tramudança i una peça per a Guadaña. També ha col·laborat amb l’escola de música i dansa Bartomeu Ensenyat i ha realitzat diferents actuacions fora de les Illes.

Partitures i audio

Intérpret: Joan Florit Salas (xeremies, flabiol i tamborí)

Categoria Tradicional 2008: Sortida del dimoni de Vilafranca (PartituraAudio)

[audio:sortida-del-dimoni-de-vilafranca.mp3]

Categoria Lliure creació 2008: Sa tonada den Pere Bessó (PartituraAudio)

[audio:sa-tonada-den-pere-besso.mp3]

Categoria Tradicional 2006: Jota Aranyona (PartituraAudio)

[audio:jota-aranyona.mp3]

Categoria Lliure creació 2006: Trescaviles de Brescalada (PartituraAudio)

[audio:trescaviles-de-brescalada.mp3]

3 comentaris

  1. Bona feina

  2. I tant bona…!!

  3. Gràcies

Afegir comentaris:

Daniel G. Rotger