Associació de Xeremiers de Muro - Es Reguinyol

Es Reguinyol

Pere Casasnovas Suau

Categories: , ,

Pere Casasnovas Suau

Nascut a Sóller a 1974. La seva experiència musical abraça diferents estils, ja que és músic de baix, trombó, guitarra, bandúrria, flauta dolça i xeremies.

Malgrat que als seus inicis la seva formació musical era de tipus autodidacta, progressivament ha anat rebent classes de baix —amb J. R. Abella—, de xeremies —amb Miquel Bennàssar i Joan Campaner, a Sóller; i a l’escola de xeremies, flabiol i tamborí de l’Ajuntament de Palma— i de solfeig —primer de la mà d’Antoni Riutort i posteriorment a l’escola municipal de música de Sóller—.

El seu primer contacte amb la música es dóna cap a 1986, quan comença a tocar la bandúrria amb el grup Estol de Tramuntana. A partir de llavors Pere s’ha mogut en diferents grups i estils musicals, que van des dels Resurrecció als The Cylinders, passant pels Clear water —amb els que ha enregistrat un disc per a Ona Digital—; i el grup de nadales Harmonia —amb els que també enregistra D’aquí i d’allà—.

Endemés, amb Estol de Tramuntana també realitza els arranjaments del disc Un ventall de cançons i arranjaments per a xeremies, flabiol i trombó de vares per a un projecte de quartet de música antiga.

Pere també ha format part del grup de Xeremiers de Sóller, de la Banda municipal de xeremies de Palma i dels Vuit vents — el qual és membre fundador—.
Des de 2001 forma colla amb Marc Boter, com a Xeremiers de s’Olla. Quant a l’ensenyament, ha fet un curs intensiu de xeremies i llenguatge musical als components dels xeremiers dels Vuit vents i des de 2002 fa classes de xeremies a Fornalutx.

Partitures i audio

Categoria Tradicional 2008: Bolero des carrer nou (PartituraAudio)
Intèrprets: Pere Casasnoves Suau (xeremies), Xavier Joan Garcia (flabiol i tamborí)

[audio:bolero-des-carrer-nou.mp3]

Categoria Tradicional 2008: Es ball de sa font (PartituraAudio)

[audio:es-ball-de-sa-font.mp3]

Categoria Tradicional 2006: Marxa fornalutxenca (PartituraAudio)

[audio:marxa-fornalutxenca.mp3]

Categoria Lliure creació 2006: Es Breic (PartituraAudio)

[audio:es-breic.mp3]

Afegir comentaris:

Disseny web: Daniel Nabil, Mallorca