Associació de Xeremiers de Muro - Es Reguinyol

Es Reguinyol

Francesc Huguet Balle

Categories:

De jove inicià estudis elementals de flauta de bec i clarinet.

Al 1991 començà el seu festeig autodidacta de les xeremies, el flabiol i tamborí.

A la mateixa època entrà en contacte amb el grup de Música Antiga “La Quarta Sciència” i segueix els estudis de flauta de bec, i de música en general, amb Romà Escalas, Francesc Cerspí i Eugeni Canyelles .

El 1994 començà a sonar a colla, primer com a Xeremiers de Bunyola amb Joan de Déu Quetgles i més endavant, al 1997, amb Tomeu Guardiola i Àngel Bujosa com a Xeremiers de l’Escola de Ball de Bunyola. Amb ells, el 2002 fundà l’associació Cultural Grallalsac.

Des del 1998 sona música medieval i del renaixement amb el quintet de flautes de bec Polissonia. En el sí dels grups dels que forma part ha participat en concerts, festivals, intercanvis culturals, enregistraments, … .

Des del 2002 exerceix de professor de xeremies, flabiol i tamborí a l’Escola Municipal de Música de Calvià.

Del 2003 al 2006 cursà els estudis de “Instruments Tradicionals de les Illes Balears, Flabiol, Tamborí i Xeremies” al Conservatori Superior de Música i Dansa de les Illes Balears on publicà el seu treball de fi de carrera ”LA MÚSICA DELS XEREMIERS DE MALLORCA – Cap a la Creació d’un corpus documental per a la recerca i l’ensenyament del repertori”.

Partitures i audio

Categoria Tradicional 2008: Fandango nou (partituraAudio)
Intérprets: Francesc Huguet (xeremies), Angel Bujosa (flabiol i tamborí)

[audio:fandango-nou.mp3]

Afegir comentaris:

Disseny web: Daniel Nabil, Mallorca